بوی بد و نامطبوع کفش همواره جزو یکی از معضلات فوقالعاده شایع در میان بسیاری از آقایان و بانوان بوده است. جالب است بدانید که در هر کدام از پاهای انسان چیزی در حدود 250 هزار غده عرق وجود دارد! بنابراین عرق کردن پاها به دلیل تعداد بسیار بالای این غدهها، گرمای هوا و همچنین پیادهرویهای طولانی مدت یک امر کاملا طبیعی محسوب میشود. تعریق پاها زمینه رشد بسیاری از قارچها و باکتریها در داخل کفش را موجب میشود که اگر می خواهید از روشهای جلوگیری از تاول زدن پا مطلع شوید به لینک مورد نظر مراجعه فرمایید با ما همراه باشید تا در ادامه چند راهکار بسیار ساده و فوری برای از بین بردن بوی بد کفش را خدمت شما عزیزان گرامی معرفی کنیم.
روشهای از بین بردن بوی بد کفش
-
شستن کفشها
-
شستن پاها و جورابها
-
استفاده از اسانس
-
استفاده از الکل
-
قرار دادن چای کیسهای
-
پوست لیمو و پرتقال
-
پودر بچه
-
استفاده از جوش شیرین
-
فریز کردن کفشها
-
محلول سرکه و آب
-
اسپری دئودورانت
-
صابون جامد معطر
-
استفاده از نمک
-
استفاده از زغال
-
استفاده از پیاز
علت بوی بد کفشها چیست؟
قبل از معرفی روشهای از بین بردن بوی نامطبوع کفش، بد نیست تا کمی با علت بو گرفتن آنها نیز آشنا شویم. آیا تا به حال به این موضوع فکر کردهاید که چرا پاهای برخی از افراد تقریبا هیچ بویی نمیدهد اما بوی پاهای برخی دیگر هوش از سر آدم میبرد؟
در پاسخ باید بگوییم که پاهای بعضی از افراد تعریق بیشتری داشته و زمینه رشد بسیاری از قارچها و باکتریها را فراهم میسازد. علت تعریق زیاد بدن نیز گاها به دلیل تغییرات هورمونی شدید است که بیشتر در نوجوانان و خانمهای باردار دیده میشود. همچنین، افرادی که تحت فشارهای روحی و روانی بالا قرار میگیرند نیز مستعد تعریق زیاد و بوی ناخوشایند پاها هستند. بنابراین رشد باکتریها که در اثر تعریق پاها بوجود میآید، اصلیترین علت بوی بد و نامطبوع کفشها است.
جالب است بدانید که پوشیدن کفش نامناسب، آن به لینک مورد نظر مراجعه کنید، استفاده مداوم از یک کفش، پیادهرویهای طولانی، گرمای هوا، عدم استفاده از جوراب و حتی پوشیدن جوراب نامناسب نیز باعث افزایش تعریق پاها و در نتیجه کمک به رشد باکتریها در داخل کفش میشود.
روشهای از بین بردن بوی بد کفش
چندین روش بسیار ساده و در عین حال کاربردی برای از بین بردن بوی بد و نامطبوع کفش وجود دارد. با ما همراه باشید تا در ادامه به معرفی هرکدام از این موارد بپردازیم.
1. شستن کفشها
اولین و بهترین راه برای رفع بوی بد کفش شستن آن است. به خاطر داشته باشید که قبل از هر نوع ماده خوشبوکننده، اسانس و... باید کفشهای خود را با مواد شوینده شستوشو دهید. پس از شستن کفشها میتوانید برای اجتناب از بو گرفتن مجدد آنها از مواد دیگری که در ادامه مطرح میشود استفاده کنید، برای اطلاع بیشتر در مورد نحوه تمیز کردن کفش اسپرت به لینک مورد نظر مراجعه کنید.
همچنین اگر میخواهید اطلاعاتی درباره روشهای سفید کردن کفش سفید نیز داشته باشید به لینک مورد نظر مراجعه فرمایید.
2. شستن پاها و جورابها
شستوشوی پاها و جورابها نیز همانند کفش در اولویت است. بنابراین پس از هر بار استفاده حتما پاها و جورابهای خود را با صابون بشورید. گفتنی است که برای شستوشوی بهتر میتوانید از سنگ پا استفاده کنید. این امر موجب کاهش روند رشد و تکثیر باکتریها در داخل کفش میشود. به خاطر داشته باشید که هرگز نباید با پاهای خیس کفشهای خود را بپوشید؛ چراکه رطوبت عامل اصلی رشد و گسترش باکتریها است.
از پوشیدن جورابهای نایلونی و به طور کلی جورابهایی که از الیاف غیرطبیعی تولید شدهاند نیز خودداری کنید. پشم، پنبه و نخ بهترین الیاف برای جذب رطوبت و تهویه هوا هستند؛ بنابراین همواره از جورابهایی که از الیاف طبیعی تولید میشوند بپوشید.
3. استفاده از اسانس
گل میخک، چوب سدر، برگ چای و عصاره اوکالیپتوس همگی دارای خواص ضدقارچی بوده و جزو بهترین خوشبوکنندههای طبیعی محسوب میشوند. روغن هرکدام از این اسانسها را به راحتی میتوانید از عطاری و یا سوپرمارکت تهیه کنید. جهت استفاده کافیست تا چند روز به صورت پیدرپی مقداری از روغن یکی از اسانسها را در داخل کفشهای خود بریزد. جالب است بدانید که برخی از افرد از روغن این اسانسها بر روی پاهای خود نیز استفاده میکنند.
4. استفاده از الکل
همانطور که میدانید الکل از خاصیت ضدعفونی و میکروبزدایی برخوردار است. از این ماده برای از بین بردن انواع باکتریها، قارچها و همچنین بوی بد کفش نیز میتوان استفاده کرد. برای این کار میتوانید مقداری از الکل را درون یک ظرف ریخته و آن را در داخل کفش قرار دهید. با تبخیر تدریجی الکل، فضای داخل کفش شما نیز ضدعفونی خواهد شد. البته روشهای دیگری نیز برای ضدعفونی کفش با استفاده از الکل وجود دارد. به عنوان مثال میتوانید از مقداری پنبه آغشته به الکل استفاده کرده و آنها را به مدت چند ساعت داخل کفشهایتان قرار دهید.
با تکرار هرکدام از روشهای بالا ضمن ریشهکن کردن تمام باکتریها، بوی ناخوشایند داخل کفشها نیز از بین خواهد رفت.
5. قرار دادن چای کیسهای
جالب است بدانید که یکی دیگر از ترفندهای فوقالعاده کاربردی برای نابود کردن باکتریها و همچنین بوی بد ناشی از آنها، استفاده از چای کیسهای است. چای کیسهای حاوی مادهای به نام تانن میباشد که برای از میان بردن باکتریهای داخل کفش بسیار موثر است.
دو عدد چای کیسهای را داخل کتری و یا قابلمه آب جوش قرار داده و برای چند دقیقه بجوشانید. سپس کیسهها را از آب خارج کرده و اجازه دهید تا هم کیسهها و هم آب داخل ظرف سرد شوند. سپس چای کیسهای را برای 1 ساعت داخل کفشها قرار دهید. همچنین از آب داخل ظرف نیز میتوانید برای شستوشوی پاهای خود بهره ببرید.
6. پوست لیمو و پرتقال
استفاده از پوست لیموترش و یا پوست پرتقال نهتنها بوی بد کفشهای شما را از بین میبرد، بلکه رایحه بسیار خوب و خوشایندی نیز به آن میبخشد. برای این کار کافیست تا پوست مرکباتی مثل لیموترش و یا پرتقال را جدا کرده و به مدت یک روز داخل کفشها قرار دهید.
7. پودر بچه
از پودر بچه گاها برای کاهش تعریق، جذب رطوبت و همچنین رفع بوی بد کفشها نیز استفاده میکنند. برای جلوگیری و همچنین از بین بردن بوی بد کفشها نیاز است تا پیش از ترک خانه مقداری پودر بچه بر روی پاها و همچنین داخل کفش خود بریزید.
همانطور که گفتیم یکی از کاربردهای پودر بچه برای کاهش تعریق و جذب رطوبت است. بنابراین اگر شما هم جزو کسانی هستید که پاهایتان زیاد دچار تعریق میشود، کافیست تا روزی چند بار از پودر بچه بر روی پاهای خود بریزید.
8. استفاده از جوش شیرین
یکی دیگر از روشهای خانگی و کم دردسر برای راحت شدن از بوی بد کفش استفاده از جوش شیرین است. جوش شیرین علاوه بر ضدعفونی کردن کفشها، رطوبت موجود در کفش را جذب و رشد باکتریها را متوقف میسازد. هر شب مقداری جوش شیرین را داخل کفشها ریخته و صبح قبل از پوشیدن کفش آنها را خارج کنید. در صورت عدم نتیجه، برای چند شب دیگر نیز این کار را تکرار کنید.
9. فریز کردن کفشها
شاید ایده فریز کردن کفشها برای از بین بردن باکتری و برطرف کردن بوی بد کفش کمی عجیب به نظر برسد، اما باید بدانید که این کار جواب میدهد. کفشهای خود را درون یک کیسه دربسته قرار داده و آنها را برای چند ساعت داخل فریزر بگذارید. دمای پایین باعث نابودی باکتریها و همچنین رفع بوی نامطبوع کفشها میشود. پس از خارج کردن کفشها از فریزر، اجازه دهید تا آنها به صورت عادی خشک شوند.
10. محلول سرکه و آب
آب و سرکه سفید را به صورت کاملا برابر و مساوی با یکدیگر مخلوط کرده و داخل کفش اسپری کنید. پس از خشک شدن کامل کفشها میتوانید آنها را بپوشید. گفتنی است که از سرکه برای ضدعفونی، نابود کردن باکتری و همچنین رفع بوی بد و نامطبوع استفاده میکنند. بنابراین از محلول آب و سرکه سفید برای ضدعفونی پاهای خود نیز میتوانید بهره ببرید.
11. اسپری دئودورانت
اسپری دئودورانت یکی دیگر از راهکارهای فوقالعاده ساده و فوری برای از بین بردن بوی بد کفش و پاها است. گفتنی است که اسپری دئودورانت هیچ رنگ و اثری بر روی کفش و جوراب شما باقی نمیگذارد، بنابراین با خیال راحت میتوانید از آن بهره ببرید. برای این کار کافیست تا مقداری از این اسپری را روی پاها و داخل کفش اسپری کنید.
12. صابون جامد معطر
صابونهای جامد معطر به میکروبزدایی، جذب بوی نامطبوع و همچنین ایجاد رایحهای خوشایند و دلپذیر کمک خواهد کرد. بنابراین جهت استفاده میتوانید یک تکه صابون را برای چند ساعت داخل کفشهای خود قرار دهید. پیش از استفاده حتما از خشک بودن صابون اطمینان حاصل کنید چراکه رطوبت باعث رشد و تکثیر باکتریها میشود.
13.استفاده از نمک
نمک ماده دیگری است که میتوانید از آن خصوصا در روزهای گرم تابستان برای کاهش رطوبت و همچنین از بین بردن باکتریهای موجود در داخل کفش بهره ببرید.
14.استفاده از زغال
از زغال نیز همانند نمک میتوانید برای جذب رطوبت و بوی نامطبوع استفاده کنید. برای این کار کافیست تا چند تکه زغال کوچک را داخل پلاستیک گذاشته و آن را برای چند ساعت داخل کفشهایتان قرار دهید.
15.استفاده از پیاز
چند حلقه پیاز خرد شده را به مدت یک الی دو ساعت داخل کفشهایتان قرار دهید. پیاز علاوه بر از بین بردن باکتریها، بوی نامطبوع و ناخوشایند کفشها را نیز به خودش جذب میکند.
عواقب عدم برطرف کردن بوی نامطبوع کفشها
با وجود راهکارهای بسیار ساده برای از بین بردن بوی بد و نامطبوع کفشها، برخی از افراد نسبت به رفع این مشکل تنبلی میکنند. به خاطر داشته باشید که بو یکی از مهمترین مشخصههای هر فرد است و بسیاری از افراد با استشمام بوی شخص مقابل او را مورد ارزیابی و قضاوت قرار میدهند. از اصلیترین عواقب عدم برطرف کردن بوی بد کفشها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- فاصله گرفتن اطرافیان از فرد
- کاهش اعتمادبهنفس و همچنین قدرت برقراری ارتباط
- ایجاد حس ناخوشایند برای خود و دیگران
- کمک به رشد و تکثیر بیشتر باکتریها و قارچها
- افزایش احتمال بروز بسیاری از بیماریهای قارچی بر روی پا
چند نکته مهم و اساسی
- فراموش نکنید که باکتری در محیطهای تاریک، گرم و مرطوب رشد میکند. بنابراین پس از ورود به خانه از قرار دادن کفشهای خود داخل جاکفشی و یا کمد اجتناب کنید. به این جهت که احتمالا کفشهای شما به دلیل پیادهروی دچار تعریق شدهاند و نیاز است تا حداقل برای یک ساعت در فضای باز و آزاد قرار بگیرند.
- اگر کفشهایتان رطوبت داشت و مجبور به پوشیدن آنها بودید، حتما کفشها را پیش از استفاده در معرض نور آفتاب و یا حرارت سشوار خشک کرده و سپس به پا کنید. در صورت استفاده از سشوار حتما آن را با حرارت ملایم و همچنین از فاصله مناسب بگیرید.
- کفیهای کفش نیز گاها باعث ایجاد و یا تشدید بوی بد کفشها میشوند. بنابراین هر چند وقت یک بار آنها را با کفیهای جدید جایگزین کنید مخصوصا اگر روشهای اندازهگیری سایز پا را نمیدانید به لینک مورد نظر مراجعه کنید.
- به کفشهایتان پس از هر بار پیادهروی، استراحت کافی بدهید. بنابراین تا حد امکان از یک کفش برای موقعیتهای مختلف استفاده نکنید و دستکم دو جفت کفش برای استفاده روزمره خود داشته باشید و بهتر است از کفشهای برند مثل نایک و اصل استفاده کنید برای آشنایی با راههای تشخیص اصل بودن کفش نایک به لینک مورد نظر مراجعه کنید.
- همانطور که پیشتر هم اشاره کردیم جنس کفش و جورابی که میپوشید نقش بسزایی در ایجاد بوی نامطبوع در پاها و کفشهای شما دارد. محصولات برخی از برندهای متفرقه به دلیل کیفیت پایین از خاصیت تنفسپذیری و تهویه هوای مناسبی برخوردار نیستند. بنابراین هنگام خرید حتما به جنس جوراب و بویژه کفشهای خود توجه داشته باشید.
جمعبندی؛ بوی بد کفش و پاها موجب آزار خود و بوِیژه دیگران شده و تصویر بدی از ما در ذهن اطرافیان میگذارد
فراموش نکنید که تحمل بوی بد و ناخوشایند کفش در مقایسه با از بین بردن بوی آن کار به مراتب سختتری است. در این مقاله سعی کردیم تا شما را با 15 روش فوقالعاده ساده، کمهزینه و در عین حال کاربردی برای برطرف کردن بوی بد کفش آشنا کنیم. اگر به دنبال یک جفت کفش راحتی، باکیفیت، تنفسپذیر و مناسب هستید حتما نگاهی به محصولات ما بیندازید. برای خرید و همچنین دریافت مشاوره رایگان میتوانید با کارشناسان ما تماس بگیرید. از همراهی همیشگی شما عزیزان سپاسگزاریم.
هیچ دیدگاهی برای این مطلب ثبت نشده است.